Ga naar de inhoud

Voorbeelden uit de praktijk

Lees over de kleine Max en zijn moeder Regina
Max heeft problemen met zijn luchtwegen

Bij Max werkte homeopathie voortreffelijk!
Ik schreef hem een aantal homeopathische middelen voor. Zijn ademhaling was al snel niet meer hoorbaar. Infecties, behalve zo nu en dan een ongecompliceerde verkoudheid, heeft hij sindsdien niet meer gehad! Hieronder het hele verhaal .................
Enige tijd terug zag ik Max met zijn moeder Regina voor het eerst op mijn homeopathisch spreekuur. Max is op dat moment 9 maanden oud en ziet er goed gevoed en goed ontwikkeld uit. Al vanaf zijn geboorte had Max problemen gehad met zijn luchtwegen. Zijn ademhaling was op afstand hoorbaar; een voortdurend reutelen en piepen. Merkwaardig genoeg leek dat zijn humeur in het geheel niet te beïnvloeden Max was bijna steeds zeer vrolijk. Driemaal was het echter goed mis gegaan en had hij periodes gekend waarin hij echt heel benauwd was geweest. Meestal nadat hij voor de zoveelste keer weer verkouden was geweest. Zijn huisarts, die overigens bij kleine kinderen niet snel penicilline wilde geven, had zich toch tot driemaal toe genoodzaakt gezien een penicillinekuur voor te schrijven. De derde keer was het zelfs zo ernstig dat Max opgenomen werd op de kinderafdeling van het ziekenhuis. Omdat er een duidelijke astmatische component aanwezig was ging Max naar huis met twee ‘inhalers’, Flixotide en Ventolin.  

Max moest voortaan tweemaal daags inhaleren met behulp van  een zgn. turbohaler ten einde de productie van slijm en het vernauwen van de kleinere bronchiën te verminderen. Toch bleef het gewenste resultaat uit. Max bleef reutelen en was nog steeds erg vaak ziek en verkouden. Zijn ouders vonden het niet echt goed gaan met Max en ook de Nutri-pepti voeding die in plaats van de gewone flesvoeding werd gegeven (op aanraden van het zuigelingenbureau) bracht geen verbetering in zijn situatie.
Met deze voorgeschiedenis zag ik Max met zijn moeder op mijn spreekuur. Max maakte geen zieke indruk. Wel maakte hij veel geluid bij zijn ademhaling. Een beetje het beeld van de “happy wheezer” (happy wheezer is een Engelse aanduiding, zoiets als ‘vrolijke fluiter’). De luchtwegproblemen zoals Max die heeft, zijn eigenlijk altijd erfelijk bepaald. Bij navraag blijken ook andere familieleden soortgelijke problemen (luchtweginfecties, oorproblemen, eczeem of dauwworm) te hebben of hebben gehad.
Hetzelfde geldt niet alleen voor kinderen met luchtwegproblemen maar net zo goed voor de kinderen met dauwworm (constitutioneel eczeem). Het belangrijkste probleem is eigenlijk dat het kind te vaak ziek is. Het kind blijft maar kwakkelen. Wat nog het meest opvalt: waar bij een ander kind een verkoudheid drie tot hooguit 5 dagen duurt, is dit type kind weer weken aaneen de klos, vooral ook omdat er meestal weer een complicatie, bijv. in de vorm van een oorontsteking, keelontsteking of bronchitis. Zo ging dat ook bij Max.

Het lijkt er op dat bij deze kinderen het vermogen om zelf weer te herstellen van een infectie minder effectief functioneert. Dat is nu precies het aangrijpingspunt van de homeopathie!

Op eigenlijk eenvoudige maar wel zeer doeltreffende wijze verbetert een goede homeopathische behandeling het ‘zelfherstel’.
Je ziet dan ook dat kinderen veel minder vaak ziek zijn en wat net zo belangrijk is: als ze ziek worden veel sneller weer beter zijn! Bij Max ging dat ook voortreffelijk! Ik schreef hem een aantal homeopathische middelen voor. Zijn ademhaling was al snel niet meer hoorbaar. Veel infecties, behalve zo nu en dan een ongecompliceerde verkoudheid, heeft hij sindsdien niet meer gehad! Ouders tevreden, dokter tevreden en onze vrolijke fluiter zelf, waar het allemaal om ging, was nog steeds vrolijk. Maar nu terecht immers hij was niet meer ziek geweest!

Lees over Erik een jongen van negen jaar oud
Erik is een CARA kindje

Erik is na eindeloze ellende met talloze penicillinekuren uiteindelijk behandeld met homeopathische medicatie.
Het resultaat is verbijsterend! Hieronder het hele verhaal .................
Erik is 9 jaar oud. Erik is één van die CARA kindjes waarvan iedere huisarts er wel enige in zijn praktijk heeft.
Zijn geschiedenis vermeldt het volgende:

Al in zijn eerste levensjaar zat Erik vaak ‘vol’ Hij was dan benauwd en had last van piepen op de borst.

Al heel jong was hij toen hij ook al regelmatig last kreeg van oorontstekingen en ook keelontstekingen.

Dat leidde er toe dat hij op amper 1 ½ jarige leeftijd reeds een adenotomie onderging ( neusamandel ‘verwijderd’) en spoedig daarna ook een tonsillectomie (keelamandelen verwijderd)

Hij bleef echter oorontstekingen houden. En meestal had hij dan weer en ‘loopoor’ waarvoor dan weer een penicillinekuur.
Dan kwamen er ook nog de blaasontstekingen, waarvoor hij op advies van de kinderarts steeds weer Eusaprim-kuurtjes moest innemen.

Een lang verhaal in het kort: Na eindeloze ellende met talloze penicillinekuren uiteindelijk behandeld met homeopathische medicatie.

Resultaat verbijsterend:
Geen oorontstekingen meer. Geen keelontstekingen meer en ook geen blaasontstekingen!

Maar wat het meeste opviel was dat Erik zich anders ging ontwikkelen.
Moeder vertelde me dat hij weer ging eten en dat hij ’s avonds veel beter ging slapen.

Erik was een ander kind geworden, vertelde me de moeder. De enige klacht van de moeder was dat Erik de laatste tijd wat brutaler was geworden. Dat heb je soms met kinderen die weer echt fit zijn!
Lees over Antje een vrouw die erg veel last had van eczeem aan haar handen
De huisarts kon haar niet helpen

Ze kan nu weer rustig slapen zonder jeuk en haar handen zien er weer mooi uit. Hieronder het hele verhaal .................
Beste Dokter Zethoven. Bedankt voor uw hulp! In het verleden heeft u mij ook geholpen waar een huisarts mij niet mee kon helpen. Ik heb u in augustus gebeld, met het verhaal dat ik erg last heb van eczeem aan mijn handen. Bij het eerste bezoek stelde u meteen eigenlijk vast dat u mij wel kon helpen. Ik was opgelucht en blij want het eczeem begon behoorlijk te irriteren en te jeuken. Na 6 weken kwam ik terug voor een vervolg consult, waarbij het resultaat aanzienlijk was verbeterd. Ik ben uw erg dankbaar, ik kan nu rustig slapen zonder dat ik jeuk heb, en mijn handen zien er weer mooi uit. Bedankt voor alles! Groetjes, Antje
Lees over Hidde,een jongen die vanaf zijn geboorte last van benauwdheid heeft.
Na veel dokter bezoekjes, bezoek aan het ziekenhuis, antibiotica kuren en pufjes was hij er nog steeds niet van af.

Zijn moeder Aaltsje S. te O. vertelt er over. Hieronder het hele verhaal .................
Onze zoon Hidde had al vanaf dat hij een aantal maanden oud was last van benauwdheid en vooral een piepende/ raspende ademhaling. Hij had hier niet veel last van en met pufjes was het goed te doen.
Later werd hij er ook ziek bij, hoge koorts, oorontsteking veel slapen en weinig tot geen actie. Ook na het ziek zijn een grote terugval in zijn kunnen.
Dit herhaalde zich iedere maand, Hidde was dan een week ziek.
Na veel dokter bezoekjes, bezoek aan het ziekenhuis, antibiotica kuren en pufjes zijn wij verder gaan kijken. Zo kwamen wij bij dokter Zethoven terecht.
Na een eerste bezoek kreeg Hidde pilletjes voorgeschreven die hij keurig 3x per dag at. Tot onze grote verbazing merkten wij na een aantal weken al verschil!
Hidde leefde helemaal op. Hij was energieker, vrolijker en ook ondeugender. Een goed teken!
Nu een jaar later gaat het nog steeds erg goed. De luchtwegen blijft een zwakke plek, het 'rocheltje' is er nog af en toe maar met de pilletjes hebben we het prima onder controle. Ook is Hidde na de tijd nog maar 1x ziek geweest.
Wij zijn erg blij dat we deze stap hebben gezet.
Lees over een meisje dat veel last had van acné.
Verschillende middelen van de huisarts en dermatoloog hielpen niet.

Haar moeder vertelt er over. Hieronder het hele verhaal .................
Verschillende middelen van de huisarts en dermatoloog had onze dochter geprobeerd voor haar acné, maar niets hielp en de ontstekingen waren zo heftig dat er littekentjes onstonden. Van een kennis hoorden we dat dokter Zethoven een goede behandeling had tegen acné en dat bleek inderdaad zo te zijn ! Door het combineren van homeopatische én reguliere middelen lukte het om de acné rustig te krijgen. Mijn advies is om vroegtijdig te beginnen met de behandeling bij dokter Zethoven zodat schade aan de huid kan worden voorkomen.
Terug naar de inhoud